Hai Awak, popular Post,
Klik di sini ya! ---->

Meniru peniagaan orang berjaya bulat-bulat - Ikut trend.SUKA MENIRU Perniagaan Orang Lain. Sikap orang Melayu adalah suka meniru perniagaan orang lain.
.
Bila kita melihat orang lain mendapat keuntungan berniaga kebab (roti dan pita) di bazar Ramadan, kita pun membeli alatan untuk berniaga kebab di tempat yang sama.
.
Bila tiba bulan Ramadan kita pun berniaga kebab kemudian pelanggan komplain kebab kita tak begitu masak dan mentah, kita pun marah pelanggan. Lama kelamaan kita tidak nampak lagi pelanggan itu datang kembali membeli dari kita.
.
Kita pun menyalahkan peniaga kebab yang kita tiru tadi kerana mencuri pelanggan kita, maka kita pun menurunkan harga kebab.
.
Kebab yang kita jual tidak kebaboom, mentah dan tidak begitu masak.
.
Kawan-kawan, jika kita ingin berjaya melalui perniagaan sama ado KAEDAH ONLINE dan OFFLINE, kita tidak boleh tiru cara orang lain yang telah berjaya kerana CARA KITA mulakan perniagaan dan berfikir TIDAK SAMO seperti MEREKA.
.
Jujurlah dalam perniagaan dan sentiasa berlapang dada dalam menerima teguran pelanggan.
.
Apa yang awak perlu lakukan adalah MULAKAN, MENCIPTA dan MERINTIS jalan sendiri dan jadikan cerita orang yang berjayo sebagai PANDUAN untuk awak berjaya. ;) FAHAM?
.
Senyum cikit kat komen boleh?♡
EVERYTHING IS GOOD HERE!
.
Ooo...MG... 😉
.
MUNCET GLOBAL
www.facebook.com/muncetglobal
www.muncetglobal.com
www.muncet.net
.
#GNS #Vigorychocolates
#Lifeisjoyfulwithvigory
#Happinessineverybite
#MuncetGlobal
#MuncetGlobalDotCom
#MuncetDotNet
#Everythingisgoodhere! #ApitEjenGSL
#ABVigory #TeamMuncet
#EjenDropshipDiperlukan


===============================
.
Whatsapp saya klik di sini -->  Contact Me Via Whatsapp
.
Ingin tahu bagaimana? call/whatsapp di talian 012 - 645 9881
.
Add Facebook Apit atau 

fb chat messenger - klik di sini! .
.
#MrCuckoo #MuncetCuckoo #MuncetGlobal #GNS


===============================


Tag: Meniaga kunta kinte nama dia, ikut trend, berlajar menjual, berlapang dada, mulakan berniaga, tak buat tak dapat, berusaha, susah-susah dahulu.

0 comments:

Post a Comment

Anda bolehlah memberi sebarang komen, menghantar berita dan apa-apa jua maklumat pun. Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email, anda juga boleh menghantar komen kepada Eden dengan tick kan pada "Anonymous" - (Eden akan cuba membalas SEGALA pertanyaan).