Hai Awak, popular Post,
Klik di sini ya! ---->

Cara-cara membayar loan KPT - Kementerian Pengajian Tinggi.


Assalammualaikom dan Salam Sejahtera..

Disini den nak kongsi sedikit cara-cara membayar loan KPT (Kementerian Pengajian Tinggi) melalui Bank Islam di Malaysia..

1) Pergi cawangan Bank Islam diseluruh Malaysia.
2) Ambik borang SLIP PEMBAYARAN BIL / BILL PAYMENT SLIP. (seperti gambar diatas).
3) Isi borang, nama, i/c, bayaran kepada (Ketua Setiausaha Kementerian Pengajian Tinggi), Jenis Pembayaran (Bayaran balik pinjaman pelajaran KPT - Tunai) dan jumlah bayaran.
4) Sebis cas untuk segala urusan ini melalui Bank Islam adalah RM 0.50...

--------------------------------
Pesanan= Jangan tangguh-tangguh bayar.. kerana lebih afdol setle kan utang piutang.. dan loan KPT tiada interest rate...


1. Sekiranya ANDA ingin CLEARKAN cek dari luar negaro, anda bulehla ikuti klik link ini-->Nak CLEARKAN Check dari LUAR NEGARA.

____________________________2. Cara tunaikan cek dari bank tempatan/local bank ke akaun sendiri- Episod 2 Klik di sini --> Tunaikan Cek Tempatan.  


____________________________


3. Komen pilihan kisah PENIPUAN INTERNET anda boleh pergi post mr.m yang ini :- PENIPUAN DI INTERNET - Siri 1 #APBPDI -----------------------------------------
4. Kisah scammer anda boleh rujuk 'KOMEN' pos den yang ini (klik di sini): --> KISAH PENIPUAN DI INTERNET - Siri 2 #APBPDI 

____________________________


5. Kisah penipuan di internet sila rujuk post yang ini (klik di sini) --> Penipuan scammer di internet - penipu online minta yuran pengaktifan, duit pending, duit lama syiling tembaga.


#KiniHidupMati #KiniHidupMati. 

2 comments

  1. Saya sbg suri rumah&blum bekerja.blh x klau tggu hgga sy dpt kerja dlu?

    ReplyDelete
  2. Anonymous - buleh ajo.. tetapi kono buek surat permohonan lewat bayar balik kat KPT..

    ReplyDelete

Anda bolehlah memberi sebarang komen, menghantar berita dan apa-apa jua maklumat pun. Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email, anda juga boleh menghantar komen kepada Eden dengan tick kan pada "Anonymous" - (Eden akan cuba membalas SEGALA pertanyaan).