Hai Awak, popular Post,
Klik di sini ya! ---->

Cara tukar blog template 2016 - Cara Apit - Apa itu blog?





Cara nak tukar blog template blogger -Apit Pemalu-

[Cara nak tukar template blogger - Cara Apit Pemalu]
.
1) Kito backup dulu template blog kito yang sedia ada (yang kito guna sekarang).
.
Boleh juga baca disini caranya👇🏿
kinihidupmati.blogspot.com
.
2) Gi kat dashboard blog pilih 'template'.
.
3) Cuba tengok bolah kanan atas 'backup/restore' klik situ.
.
4) Untuk backup template sila 'Download templete' simpan templete ke PC/komputer.
.
5) Kemudian pilih template lain di link ni www.freshdesignweb.com
.
6) Pilih dan kemudian download 'template' ke PC, template yang anda mahu itu...
.
7) Nak upload template baru ke blog kito, ulang balik langkah 1,2 dan 3..
.
8) Klik "browse' cari template baru tadi, kemudian upload.. tadaa.. dah siap..
.
Mungkin lopeh upload blog anda akan berterabur.. Anda boleh susun balik widget anda.. Gi dashboard blogger kemudian 'layout'.
.
Tak peru risau content blog anda takkan hilang..
.
Ada soalan?😉boleh komen.
.

0 comments:

Post a Comment

Anda bolehlah memberi sebarang komen, menghantar berita dan apa-apa jua maklumat pun. Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email, anda juga boleh menghantar komen kepada Eden dengan tick kan pada "Anonymous" - (Eden akan cuba membalas SEGALA pertanyaan).