Hai Awak, popular Post,
Klik di sini ya! ---->

Waktu melawat Hospital KERAjaan 2015 - Episod 1.

Waktu melawat Hospital Seremban 2015 (Hospital Tuanku Ja'afar Seremban).

 Intan Nur Justiniah...he (namo anak bolom bubuh laie)..

Bini den blom nak beranak laie arini.. Esok baru nak operate dan ikek trus (takleh branak laie)...
Kono la carik induk lain pulak untuk anak ko ompek.. he..
.
Disini den nak kongsikan sedikit waktu melawat untuk Hospital Tuanku Ja'afar Seremban bagi sesi 2015..
untuk makluman, Hospital Seremban ini dah ado bangunan baru.. bosa ooo... huhu..
.
Dibawah ni adalah waktu melawat Hospital Seremban yang baru:- 
.
Setiap hari termasuk cuti umum dan cuti am:
-Wad bersalin 3A &3B : 06.30pg - 07.30pg (suami sahaja).
-Sesi 1 : 12.30tgh - 02.00ptg.
-Sesi 2 : 04.30ptg - 07.00ptg.
 .
 Barang yang perlu untuk persediaan isteri nak bersalin ialah:-
1) I/C - kad pengenalan isteri/suami (untuk proses pendaftaran masuk wad).
2) Buku PINK (buku ibu mengandung).
3) Baju bayi.
4) Pempers new born (beserta bedak, syampu, losen, dan segala keperluan bayi baru lahir).
5) Stokin bayi dan ibu..
6) Seluar dalam/spenda (untuk pakai pempers selepas bersalin/operate).
7) Bakul (isi termos, biskut, dan makanan untuk alas perut).
8) Selipar yang jenis BUKAN macam selipar jopon (sobab pakai stokin)
9) Chager talipon/enset, Power bank, Topup maxis,digi,celkom (backup jika line takdo)..
10) RM15 untuk pendaftaran deposit...
.
Perhatian: Anda tidak dibenarkan masuk ke wad di luar waktu melawat kecuali dengan kebenaran pihak-pihak berkenaan.
.
PERATURAN KANAK-KANAK MELAWAT PESAKIT
- Kanak-kanak mesti berumur 12 tahun dan keatas..
- Kanak-kanak perlu diawasi supaya tidak menggangu pesakit-pesakit lain.
- Kanak-kanak tidak dibenarkan melawat jika pesakit seorang pembawa penyakit yang boleh berjangkit.
- Kanak-kanak tidak dibenarkan melawat pesakit di Unit Rawatan Khas Kanak-kanak, Unit Rawat Rapi dan Unit Rawatan Jantung.  .

Waktu operasi Hospital Seremban pulak:-
- Waktu operasi hospital Seremban (pejabat):-
   Isnin - Jumaat : 08.00pg - 05.00ptg.
-  Farmasi pandu lalu:-
   Setiap hari Khamis : 02.30ptg - 04.30ptg.
   Tempat: bangunan : Bangunan Farmasi Pandu lalu (berhampiran klinik kesihatan Seremban).
- KECEMASAN : Dibuka 24 jam..
.
Ikuti kisah den seterusnya... he.. mekasih...

________________________________

Komen pilihan kisah PENIPUAN INTERNET anda boleh pergi post mr.m yang ini :- PENIPUAN DI INTERNET - Siri 1 #APBPDI 

-----------------------------------------

Kisah scammer anda boleh rujuk 'KOMEN' pos den yang ini (klik di sini): --> KISAH PENIPUAN DI INTERNET - Siri 2 #APBPDI 


_______________________________

Kisah penipuan di internet sila rujuk post yang ini (klik di sini) --> Penipuan scammer di internet - penipu online minta yuran pengaktifan, duit pending, duit lama syiling tembaga.

0 comments:

Post a Comment

Anda bolehlah memberi sebarang komen, menghantar berita dan apa-apa jua maklumat pun. Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email, anda juga boleh menghantar komen kepada Eden dengan tick kan pada "Anonymous" - (Eden akan cuba membalas SEGALA pertanyaan).