Hai Awak, popular Post,
Klik di sini ya! ---->

Robot fecebook akan unfriend senarai rakan fesbuk kita? - Adakah anda seorang robot?



Betul ke dikatakan 'robot' fesbuk akan REMOVE atau UNFIREND kawan-kawan dalam senarai fesbuk kito jika kawan-kawan kita tu tak 'like' dan 'komen' atau 'tidak aktif'? Mungkinkah kenyataan mengenai 'robot' itu adolah 'sarcasm'? Ini dah sentuh bab algorithm facebook ni.. hehe
.
Yeah! Adakah robot tu adalah pemilik 'akaun facebook itu sendiri'? :P
Kenali Rakan Baru anda (Network). Kita berhak memilih sesiapa sahaja untuk jadi rakan facebook. Yang kita suka kita add dan approve.
.
How to Successfully Target a Niche Facebook Audience:
1) Niche = Siapa sasaran pemasaran anda.
2) Bahasa yang mudah difahami antara satu sama lain.
3) Apo yang menarik perhatian dan mood mereka kita kuatkan/buat.
4) Like dan komen serta share Fesbuk mereka (sokong antara satu sama lain).
.
Jika ku seorang robot,
Nombor-nombor darahku,
Jasadku import export,
Besi logam dagingku,
.
Sinar matahari solar,
Nyawaku tenaga letrik,
Otakku macam peluru,
Bernafas pun tak perlu,
.
Meneliti lebuhraya,
Mengawal si pasaraya,
Mata-mata dari angkasa,
Jika ku seorang robot. - Monoloque.
.
Adakah anda seorang robot?
.
.
HTAG: #ApitEjenGSL

0 comments:

Post a Comment

Anda bolehlah memberi sebarang komen, menghantar berita dan apa-apa jua maklumat pun. Sekiranya anda tiada akaun blogger dan Email, anda juga boleh menghantar komen kepada Eden dengan tick kan pada "Anonymous" - (Eden akan cuba membalas SEGALA pertanyaan).